Pumps 6e editie CoverVaak als je een goed idee hebt maakt het niet uit op welk tijdstip je het uitvoert. Ook niet als je aan de vooravond staat van de zomervakantie. Een goed idee komt immers altijd op het juiste moment!

Mijn ingeving ontstond doordat ik via diverse kanalen steeds meer secretaresses tegenkom die op zoek zijn naar een nieuwe baan.
Omdat ik, Ingrid Geul, hoofdredacteur ben van Pumps! Magazine dacht ik "waarom bied ik deze werkzoekende secretaresses niet een platform waarop zij méér van zichzelf kunnen laten zien dan bijvoorbeeld in een CV of sollicitatiebrief".

Na mijn oproep op LinkedIn "wie wil zich uniek presenteren in Pumps! Magazine?" kwamen de reacties in snel tempo binnen.

Een paar weken later kwamen de tien door mij geselecteerde secretaresses bijeen als redactieteam van deze Pumps!

In de ochtend kregen de deelnemers een drie uur durende workshop van Sandra Been van Sec4U (bemiddelingsbureau voor secretaresses). Deze workshop leert de werkzoekende secretaresse waar zij voor staat, welke toegevoegde waarde ze heeft voor een werkgever, welke woorden daarbij passen, et cetera. Sandra geeft vaker deze training en alle deelnemers zijn altijd na afloop razend enthousiast.

's Middags liet ik, als hoofdredacteur, zien welke mogelijkheden er zijn om jezelf te presenteren in Pumps! Magazine. Bijvoorbeeld d.m.v. een interview (met jezelf), een column, een artikel, een onderzoek of een ervaringsverhaal. Tot slot werden van iedereen mooie foto's gemaakt.

Na deze dag heeft iedereen een volle week hard gewerkt. Twee keer kregen de secretaresses feedback op wat zij hadden geschreven, waarbij gelet werd op de Nederlandse taal, en vooral of het verhaal de lezer aansprak.
Tot slot maakte Elza van Genderen van Studio Rapides het magazine op en zette ik samen met alle deelnemers de laatste puntjes op de i.

Klik op deze speciale uitgave van Pumps! Magazine en je kunt het magazine bestellen of digitaal lezen. We zijn erg benieuwd wat je er van vindt (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) .

Ben je werkgever en geïnteresseerd in één van deze tien secretaresses? Kijk dan op pagina 16 wat je kunt doen om met hen in contact te komen.

Veel leesplezier!

Groepsfoto-Pumpseditie6 website